Natura universala a iubirii

In jos

Natura universala a iubirii Empty Natura universala a iubirii

Mesaj  Admin la data de Mier Iun 10, 2009 4:53 am

Natura universala a iubirii
In sens universal, iubirea este puterea divina de atractie in creatie, care armonizeaza, uneste si leaga tot ce exista. Ei i se opune forta de respingere, care este energia cosmica ce materializeaza creatia din constiinta cosmica a lui Dumnezeu. Respingerea mentine toate formele in stare manifestata prin maya, puterea iluziei ce divide si diferentiaza. Forta de atractie a iubirii contracareaza forta de respingere cosmica, pentru a armoniza intreaga creatie si a o indrepta inapoi spre Dumnezeu. Toti aceia care traiesc in concordanta cu forta iubirii realizeaza armonia cu natura si cu celelalte fiinte, fiind atrasi catre beatifica reuniune cu Dumnezeu.
In aceasta lume, iubirea presupune dualitate, ea apare printr-un transfer mutual de sentimente intre doua sau mai multe forme. Chiar si animalele manifesta un anumit tip de iubire, intre ele si puii lor. La multe specii, cand un partener moare, la scurt timp si celalalt va muri. Dar aceasta iubire la animale este instinctiva; ele nu sunt constiente de iubirea lor. Fiintele umane insa isi pot arata iubirea in mod constient.
In om, iubirea se exprima pe sine in diferite moduri. Putem cunoaste iubirea intre soti, parinti si copii, frati si surori, prieteni, stapani si servitori, maestri si discipoli – asa cum a facut Iisus cu discipolii sai si marii maestri ai Indiei cu invataceii lor , chela – si intre devot si Dumnezeu, suflet si spirit.
Iubirea este un sentiment universal; expresiile ei sunt diferentiate de natura gandului prin care se manifesta. Tocmai de aceea, cand iubirea trece prin inima unui parinte, constiinta paterna o traduce in iubire paterna. Cand trece prin inima unei mame, constiinta materna o traduce ca iubire materna. Iar cand trece prin inima unui iubit, costiinta sa ii confera acestei iubiri universale o alta calitate. Nu instrumentul fizic, ci constiinta prin care trece iubirea este cea care determina calitatea iubirii exprimate. Astfel, un tata poate exprima o iubire materna, o mama poate exprima o iubire a prieteniei, iar un iubit poate exprima iubirea divina.
Fiecare reflectie a iubirii apare din unica Iubire Cosmica, dar cand este exprimata ca iubire umana, in diferitele ei forme, intotdeauna va exista in ea o anumita impuritate. Mama nu stie de ce isi iubeste copilul; copilul nu stie de ce isi iubeste mama. Nici unul din ei nu stie de unde provine iubirea pe care o simt. Este manifestarea in ei a iubirii lui Dumnezeu; iar cand aceasta este pura si lipsita de egoism, va reflecta iubirea Sa divina. Astfel, cercetand iubirea umana, putem invata ceva din iubirea divina, pentru ca prin iubirea umana avem strafulgerari a iubirii lui Dumnezeu.
Din ,,Divina iubire” - de Paramahamsa Yogananda.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 58
Data de inscriere : 04/04/2009

http://ecou-ro.forumgratuit.ro

Sus In jos

Natura universala a iubirii Empty Delicat!!!!

Mesaj  RabinQ la data de Mier Oct 28, 2009 3:59 pm

Delicat!!!!

RabinQ
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum