Un Dumnezeu, o religie

In jos

Un Dumnezeu, o religie Empty Un Dumnezeu, o religie

Mesaj  dane la data de Lun Iun 01, 2009 8:07 pm

Un fermier avea sase fii, toti orbi. Intr-o zi, el i-a rugat sa spele un elefant. Dupa ce fratii au terminat treaba, fiecare a incercat sa descrie animalul.

“ Este foarte simplu” – a spus primul. “Acest animal este format din doua oase foarte mari, acoperite de piele” – a spus primul frate, el spalase spatele.

“Cum poti sa spui astfel de prostii?” – a replicat cel de-al doilea. “Elefantul este asemanator unui tub lung”; el ii spalase trompa.

Cel de-al treilea, care a spalat urechile a spus ca elefantul este format dintr-o pereche de evantaie.

Al patrulea a declarat ca elefantul este format din patru coloane; el ii spalase picioarele.

Cel de-al cincilea, care spalase partile laterale sustinea ca elefantul este asemenea unui zid care respira.

Cel de-al saselea le-a spus: “Nici unul n-o sama faceti sa cred prostiile pe care voi le-ati spus. Eu stiu: elefantul este asemenea unei franghii care a coborat din cer”; el ii spalase coada.

Fiecare incerca sa ii convinga pe ceilalti ca el are dreptate, astfel ca s-au luat la cearta. Tatal afland motivul discutiei, a zambit si le-a spus:” Copiii mei, nici unul dintre voi nu aveti cu adevarat dreptate”.

“Sa n-am dreptate?” – a spus unul dintre ei.“Fratii mei sunt niste mincinosi si tu acum incerci sa spui ca si eu mint?”

“Copiii mei” – le-a spus tatal, pe un tonconciliant – “fiecare dintre voi a spalat doar o parte din elefant, dar eu sunt singurul care-l pot vedea intreg. El este exact cum fiecare dintre voi l-ati descris; dar este si ceva mai mult, ceva ce voi nici nu va puteti imagina”. Astfel, el le-a descris cum arata cu adevarat un elefant.

“La fel se intampla si cu diversele conceptii despre Divin ale diverselor religii” – a conchis Sri Yogananda. “Dumnezeu este unul, dar caile care duc la El sunt numeroase si aceasta poate sa dea nastere la nenumarate confuzii si conflicte”.

Din “Esenta realizarii Sinelui” –de Paramahansa Yogananda.

dane

Numarul mesajelor : 203
Data de inscriere : 18/04/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum