Alchimistul - Paulo Coelho

In jos

Alchimistul - Paulo Coelho Empty Alchimistul - Paulo Coelho

Mesaj  dane la data de Vin Mai 28, 2010 10:18 pm

"... Sunt Alchimist pentru ca sunt Alchimist, zise el in timp ce pregateau mancarea. Am invatat stiinta asta de la batranii mei, care au invatat'o de la bunicii lor si tot asa pana la facerea lumii. In acele vremuri, toata stiinta Marii Opere se putea scrie pe un singur smarald. Dar oamenii nu au dat importanta lucrurilor simple si au inceput sa scrie tratate, interpretarii si studii filozofice. Si unii au inceput sa spuna ca stiau drumul mai bine decat ceilalti. Insa Tabla de Smarald este vie pana in zilele noastre.
- Ce scria pe Tabla de Smarald? vru sa stie flacaul.
Alchimistul incepu sa deseneze ceva pe nisip, dar nu zabovi mai mult de cinci minute. In timp ce el desena, flacaul isi aminti de batranul rege si de piata unde se intalnisera in acea zi; parca trecusera ani de atunci.
- Iata ce era scris pe Tabla de Smarald, zise Alchimistul cand termina de desenat.
Flacaul se apropie si citi cuvintele de pe nisip.
- E un cod, zise baiatul, cam dezamagit de Tabla de Smarald. Seamana cu cartile Englezului.
- Ba nu, raspunse Alchimistul. Este ca zborul eretilor; nu trebuie inteles pur si simplu prin ratiune. Tabla de smarald este o trecere directa spre Sufletul Lumii. Inteleptii au inteles ca lumea aceasta naturala este doar o imagine si o copie a Paradisului. Simpla existenta a acestei lumi este o garantie ca exista alta lume, mai perfecta decat ea. Dumnezeu a creat'o pentru ca, prin mijlocirea lucrurilor vizibile, oamenii sa poata intelege invataturile spirituale si minunile stiintei lui. Asta este ceea ce eu numesc Actiune.
- Trebuie sa inteleg Tabla de Smarald? intreba flacaul.
- Poate, daca ai fi intr'un laborator de Alchimie, acum ar fi momentul sa studiezi cel mai bun mod de a intelege Tabla de Smarald. Dar acum esti in desert. Deci cufunda'te in desert. Este la fel de bun pentru a intelege lumea ca oricare alt lucru de pe fata pamantului. Nu ai nevoie sa intelegi desertul: este de ajuns sa privesti un singur graunte de nisip si vei vedea in el toate minunile Creatiei.
- Cum sa fac sa ma cufund in desert?
- Asculta'ti inima. Ea cunoaste totul, pentru ca a venit din Sufletul Lumii si intr'o zi se va intoarce in el.

dane

Numarul mesajelor : 203
Data de inscriere : 18/04/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum