Prezentare Falun DafaCe este Falun Dafa      Falun Gong, numita si Falun Dafa, este o forma antica de qigong, fiind o practica de purificare a corpului si a mintii prin intermediul unor exercitii speciale si a meditatiei. Ca si tai chi, qigong-ul este o parte vitala a vietii multor oameni din Asia; aproape fiecare parc din China este plin de oamenii care practica aceste arte inca de la ivirea zorilor.

      La numai cativa ani dupa ce a fost facuta publica in 1992, Falun Dafa a devenit cu rapiditate cea mai populara forma de qigong din istoria Chinei. Principalul motiv al popularitatii sale consta in faptul ca spre deosebire de alte practici de qigong, Falun Dafa pune accent nu numai pe cultivarea fizica, ci si pe cultivarea caracterului moral in viata de zi cu zi, conform principiilor inalte predate de D-l. Li Hongzhi, fondatorul practicii Falun Dafa.

      Eficacitatea practicii Falun Dafa in imbunatatirea sanatatii precum si principiile sale profunde au facut foarte repede practica extrem de populara in intreaga lume. De cand a fost prezentata publicului larg de catre D-l. Li, Falun Dafa a atras peste 100 de milioane de oameni din peste 100 de tari. Majoritatea marilor orase si universitati din S.U.A., Canada, Australia, India si Europa au grupuri de practica Falun Dafa.

      Oamenii care practica Falun Dafa apartin tuturor categoriilor, Falun Dafa depasind granitele culturale, sociale, economice si nationale. Practica s-a raspandit larg de la om la om, deoarece aceia care o invata gasesc ca avantajele obtinute sunt mult prea mari pentru a fi pastrate doar pentru sineSimbolul Falun      Emblema Falun este simbolul Falun Dafa. Caracterul din centru () este un simbol numit "wan", aceasta a fost utilizata in multe culturi de mii de ani pentru a simboliza norocul.

      Emblema Falun asa cum este descris de Dl. Li Hongzhi in Zhuan Falun:

         "Roata Legii din scoala budista, Yin-Yang al scolii taoiste si lumea cu cele 10 directii ale sale sunt toate reflectate in Falun - Roata Legii"

         "Configuratia Falun-ului este o miniatura a universului si are propriile sale forme de existenta si propriul proces de evolutie in oricare dintre celelalte dimensiuni. De aceea il numesc o lume."Practica Dafa
      

       Falun Dafa este cu siguranta diferita de orice altceva studiat sau practicat inainte, continutul sau fiind extrem de deosebit si profund. Astfel, daca veti avea rabdare si mintea deschisa procesul invatarii va inainta usor si cu rapiditate. Majoritatea oamenilor gasesc ca a fi in mijlocul unui grup de practica poate fi un mod placut de a o incepe.

      Falun Dafa are cinci exercitii cu miscari lente si line usor de invatat, in cadrul carora practicantul sta nemiscat si linistit. Falun Dafa consta de asemenea si in invatarea principiilor de cultivare de sine, adica, cum sa concretizezi Adevarul, Bunatatea si Toleranta. Aceasta se obtine prin studierea cartii Zhuan Falun principale scrise de fondatorul Falun Dafa, D-l Li Hongzhi, sau prin vizionarea lectiilor sale inregistrate pe video sau audio. O carte, cateva exercitii si principii incredibil de profunde - aceasta este Falun Dafa pe scurt. A practica aceasta scoala, depinde numai de vointa dumneavoastra .

Exercitiul 1: se numeste "Buddha aratand o mie de maini" este centrat pe intindere, pentru deschiderea tuturor canalelor energetice. Dupa practicarea exercitiului, incepatorii vor putea obtine energie in scurt timp iar practicantii experimentati isi vor putea imbunatati rapid rezultatele. Acest exercitiu deschide toate canalele energetice, permitand practicantilor sa isi dezvolte practica la un nivel inalt. Miscarile acestui exercitiu sunt destul de simple, pentru ca, Calea (Marea Tao), de regula, este simpla si usor de învatat. Cand se practica acest exercitiu, practicantul isi va simti corpul cald si o senzatie unica de existenta a unui camp de energie foarte puternic. Aceasta este cauzata de intinderea si deschiderea tuturor canalelor energetice in intregul corp. Scopul este de a se patrunde in regiuni in care energia este blocata, de a se permite energiei sa circule liber si usor, de a mobiliza energia din corp circuland-o viguros si de a absorbi o mare cantitate de energie din Univers. In acelasi timp permite practicantului sa intre rapid in starea in care are un camp de energie. Acest exercitiu este practicat ca exercitiu de baza al Falun Gong si de obicei este executat primul.
 • Vezi mai mult aici.
 • Exercitiul 2: este un exercitiu care se practica stand in picioare, fiind compus din patru miscari de imbratisare a rotii. Miscarile sunt monotone si fiecare postura trebuie sa fie pastrata pentru un timp destul de indelungat. Incepatorii isi pot simti bratele grele si dureroase la inceput, insa dupa un timp intregul lor corp devine relaxat, fara nici o senzatie de oboseala. Odata cu cresterea frecventei si duratei practicii, practicantii pot simti un Falun rotindu-se intre brate. Practica frecventa a acestui exercitiu va permite deschiderea completa a intregului corp si marirea potentei energetice. Este o metoda cuprinzatoare care mareste intelepciunea, ridica nivelurile energetice si intareste puterile divine. Miscarile trebuie facute natural, in deplina constienta. Ca si alte exercitii ale Falun Gong, sfarsitul acestui exercitiu nu inseamna si sfarsitul practicii, pentru ca Falun-ul nu se opreste niciodata din rotatie.
 • Vezi mai mult aici.
 • Exercitiul 3: prin acest exercitiu se intentioneaza strapungerea energiei cosmice si fuzionarea ei cu energia dinauntrul corpului. O mare cantitate de energie este receptionata si emisa in si dinauntrul practicantului. Intr-un timp foarte scurt practicantul poate expulza qi-ul negru si patogen din corp si poate primi inauntru o mare cantitate de energie cosmica, astfel incat corpul sau este purificat, atingand rapid starea de "Corp Pur Alb". In plus, odata cu miscarea mainilor, acest exercitiu faciliteaza "deschiderea coroanei capului" si deblocheaza canalele de sub picioare.
 • Vezi mai mult aici.
 • Exercitiul 4: acest exercitiu permite energiei corpului uman sa circule peste zone intinse; in loc sa mearga prin unul sau mai multe canale, energia circula mereu din intreaga parte yin a corpului inspre partea yang. Acest exercitiu este mult superior metodelor obisnuite de deschidere a canalelor energetice sau a Micului sau Marelui Circuit Celest. Este un exercitiu de nivel mediu al Falun Gong. Pe baza celor trei seturi anterioare de exercitii, acesta are ca scop deschiderea tuturor canalelor energetice din corp (incluzand Marele Circuit Celest), astfel incat canalele energetice sa fie conectate treptat la intregul corp, de la varf la baza. Cea mai neobisnuita caracteristica a acestui exercitiu este ca foloseste rotatia Falun-ului pentru a rectifica toate conditiile anormale ale corpului uman, Micul Cosmos, il intoarce la starea originala iar energia intregului corp poate circula lin si liber.
 • Vezi mai mult aici.
 • Exercitiul 5: Calea de "Intarire a puterilor divine" este un exercitiu de cultivare in Falun Gong in starea de calm. Este o practica cu scopuri multiple pentru intarirea puterilor divine (inclusiv a capacitatilor supranormale) si a potentei energetice prin rotirea Falun-ului cu miscarile din mana ale lui Buddha. Acesta este un exercitiu de nivel mai ridicat si a fost la origine tinut ca practica secreta insa a fost facut cunoscut pentru a satisface cerererile practicantilor cu un fundament substantial, celor predestinati.
 • Vezi mai mult aici.


 • Cum sa incepeti


        Va invitam sa descoperiti extraordinara practica Falun Dafa. Puteti incepe prin a invata exercitiile la locul de practica din regiunea voastra si puteti incepe sa invatati principiile citind una din cartile de pe acest site sau telefonand la o librarie din regiunea voastra.  Falun Dafa in prezent


        Data de 13 mai 2009 a reprezentat cea de-a saptesprezecea aniversare a introducerii Falun Dafa publicului larg si a zecea “Zi Mondiala a Falun Dafa”; 13 mai 2009 a fost de asemenea a 58-a aniversare a zilei de nastere a fondatorului Falun Dafa, domnul Li Hongzhi.

        Cu saptesprezece ani in urma, domnul Li Hongzhi a deschis prima sesiune de seminarii Falun Gong in orasul Changchun, provincia Jilin, introducand Dafa publicului si inaugurand inceputul raspandirii Dafa in lume. Falun Dafa ghideaza oamenii sa isi cultive xinxing-ul pentru a fi oameni buni, potrivit caracteristicii Universului: Adevar-Bunatate-Toleranta, elimina fundamental bolile, curatand inimile oamenilor, purificandu-le sufletele si conducandu-i pe calea intoarcerii la sinele lor adevarat, original. In primii sapte ani de la introducerea sa, Dafa s-a raspândit larg in China, fiind practicata deja de peste o suta de milioane de oameni. In martie 1995, domnul Li Hongzhi a fost invitat sa faca cunoscute invataturile sale în Franta; acesta a fost începutul introducerii Falun Dafa publicului de peste hotare.

        Cu toate acestea, din iulie 1999, partidul comunist chinez persecuta brutal practicantii Falun Gong. In timpul persecutiei nemiloase de aproape zece ani, discipolii Dafa au ramas fermi in credinta lor dreapta, au demonstrat si au raspandit bunatatea Falun Dafa si au facut apel la constiinta si justitie. Cartea principala a Falun Dafa, Zhuan Falun, a fost tradusa in 38 de limbi, mai multe traduceri fiind in lucru. Guverne, oficiali, autoritati, grupuri si organizatii au emis proclamatii, au adoptat rezolutii si, printre multele forme folosite de a-si exprima sprijinul fata de Falun Dafa, ei au emis inclusiv documente prin care au declarat “Luna Falun Dafa”, “Saptamana Falun Dafa” sau “Ziua Falun Dafa” in localitatea sau tara lor.


        Informatii asupra situatiei din China

        Poate ati auzit despre adoptarea unei atitudini foarte severe contra Falun Dafa care are loc in prezent in China. Ce se intampla mai exact si de ce si-a dezlantuit partidul comunist chinez furia contra unei practici care este in mod atat de evident pasnica si neamenintatoare? Noi speram sa va putem ajuta in clarificarea acestor intrebari.


        Context

        Trebuie inteles mai intai ca guvernul chinez, condus de partidul comunist, este in mod oficial ateist, asa ca orice lucru de natura spirituala este descurajata si deseori scos in afara legii deoarece nu se conformeaza ideologiei comuniste. Pentru noi cei care traim in natiuni cu guverne alese in mod democratic, libertatea de credinta este considerata a fi unul din cele mai fundamentale drepturi umane, dar in China, asemenea drepturi sunt rareori ocrotite.


        Evenimentele

        Pe 25 aprilie 1999, peste 10 000 de practicanti Falun Dafa au tinut o intrunire legala si pasnica in Beijing langa sediul conducerii chineze de la Zhongnanhai. Adunarea a fost determinata de raportarea de cazuri de violenta si hartuire pricinuite inainte de aceasta data practicantilor Falun Dafa de catre politia chineza din orasul Tianjin, cat si de interzicerea publicarii materialelor Falun Dafa. Adunarea a fost pasnica si linistita, dupa prezentarea cazului lor participantii l-au salutat pe D-l. Zhu Rongji, premierul Consiliului de Stat Chinez, intorcandu-se in liniste la casele lor.

        Evenimentul a zguduit in mod clar conducerea chinei deoarece ei nu anticipasera ca un numar atat de mare de oameni sa poata sa se intruneasca atat de repede in inima capitalei. Niciodata de la Incidentul din Tiananmen din 1989 nu s-au adunat atatia oameni, implicand multi studenti din Beijing, pentru a face un apel guvernului, astfel ca reactia guvernului fata de acest incident special a fost, din nefericire, rapida si brutala.

        In noaptea de 19 iulie 1999, politia a facut un raid in casele a sute de practicanti tarandu-i in inchisoare.

        In ziua urmatoare, Falun Dafa a fost oficial declarata ilegala in China. Din acel moment, s-a instituit o campanie guvernamentala masiva pentru a suprima si distruge Falun Dafa. Mass media controlata de stat a lucrat intens pentru a raspandi informatii false publicului, trimitand propaganda si in afara statului prin ambasadele chineze din lumea intreaga. Scopul era sa induca in eroare publicul si sa ascunda gravele lor abuzuri asupra drepturilor omului care s-au efectuat contra practicantilor Falun Dafa cand erau arestati cu miile si tinuti in detentie pentru interogare, tortura si asa numita "reeducare."

        Pana in ziua de azi, guvernul chinez a utilizat toate metodele avute la indemana sa pentru a teroriza si a face presiuni asupra oamenilor ca sa renunte la credinta lor. Au concentrat toate fortele membrilor societatii si ai familiei unul impotriva celuilalt prin amenintari si amenzi grele, acestia pierzandu-si cu miile serviciile si caminele. Si lista de abuzuri continua.

        Millioane de carti si casete Falun Dafa au fost arse si distruse in public. In China a fost blocat si bruiat accesul la toate paginile de internet privind Falun Dafa si aceia care trimiteau in afara relatari despre batai si abuzuri traite pe perioada detentiei au fost arestati si condamnati la inchisoare pentru "divulgarea secretelor de stat". Practicantilor le este negata reprezentarea legala si se primesc sentinte de pana la 18 ani inchisoare in procese regizate. Alte mii sunt trimisi in lagare de munca fortata fara nici o judecata.

        Pana in ziua de azi, exista de cazuri documentate despre practicanti, altfel sanatosi, batuti si torturati pana la moarte in detentie.

        In timpul acestor luni de violenta si tortura, practicantii Falun Dafa au aratat o incomparabila bunatate si ingaduinta. Nici unul dintre practicanti nu a lovit inapoi sau nu s-a razbunat fizic contra politiei. In toata lumea, toti practicantii au folosit numai mijloace non-violente, pasnice si legale pentru a face apeluri. Acest tip de comportament, in fata manifestarii unor asemenea chinuri si nedreptati pe o scara atat de larga, a vorbit in mod elocvent lumii despre natura fundamental pasnica si compasionata a Falun Dafa.


        Cum puteti sa ajutati?

        Cea mai buna cale de a ajuta este sa le permiteti oamenilor din jurul vostru sa afle ce este Falun Dafa. Lasandu-i sa afle ca este o practica bazata pe intelepciune antica care ajuta oamenii sa castige o sanatate mai buna si o liniste interioara. Cea mai mare arma a partidului comunist chinez contra tuturor practicilor spirituale este de a le numi 'cult' deoarece conotatiile derogatorii ale acestui cuvant sunt deseori suficiente pentru a pune oamenii in garda. In cazul Falun Dafa, este o eticheta care este complet neconforma cu realitatea. Practicantii duc vieti normale si participa in mod activ in comunitatile lor. Practica este o alegere individuala si este centrata pe imbunatatirea sinelui. Nu exista obligatii si fiecare este liber sa vina si sa plece dupa cum alege. Falun Dafa este considerata mai exact o "practica de cultivare", care este un concept intr-un fel nou pentru noi, cei din Vest. Multe alte practici de cultivare a sinelui similare cu Falun Dafa s-au practicat in China timp de multe secole, ele asigurand sanatate, intelepciune si pacea mintii pentru nenumarate generatii. Cum aceste arte au devenit mai cunoscute in Vest si vocabularul nostru in ceea ce le priveste se va extinde.

        De asemenea lasati oamenii sa afle ce li se intampla practicantilor Falun Dafa in China. Faceti rost de copii ale video-ului in doua parti "Falun Gong: Povestea adevarata" si invitati-va prietenii si colegii la vizionare. Scrieti reprezentantilor vostri guvernamentali ca ei sa stie ca alegatorii lor sunt ingrijorati despre situatia drepturilor omului din China.

        "Noi nu suntem contra guvernului acum si nici nu vom fi pe viitor. Alti oameni ne pot trata rau, dar noi nu-i tratam pe altii rau si nici nu tratam oamenii ca pe dusmani.

        Noi facem apel la toate guvernele, organizatiile internationale si oamenii cu bune intentii din lumea intreaga pentru a-si extinde sprijinul si ajutorul lor fata de noi pentru a rezolva criza prezenta care are loc in China." - Li Hongzhi, 22 iulie 1999
  Semneaza acum Petitia on'line sau On'line Petition pentru a sustine principiile universale ale

  Falun Dafa

  Adevar, Bunatate, Toleranta

  Daca doriti sa aflati mai multe informatii, puteti vizita site-urile oficiale ale Scolii Falun Dafa care sunt:Falun Dafa Romania, Clear Harmony, Falun Dafa.org